این مطلب به طور اختصاصی درمورد مطلب لوازم ضروری بانوان برای سفرترجمه شده است. اینکه به عنوان یک خانم بخواهید بدون تجربه قبلی به مدت چند روز یا چند هفته سفر بروید، میتواند خیلی دلهرهآور و استرسآور باشد. هشت سال پیش من هم در چنین شرایطی بودم اما بعد از تجربههای زیادی که داشتم، یک لیست سفر زنانه درست کردم. با داشتن و تهیه کردن چند ابزار و اقلام اصلی، میتوانید بدون صرف هزینه و تجهیزات زیادی به هر جایی سفر کنید.
باید با کوله پشتی سفر کنیم یا چمدان؟ این موضوع به طور کلی به مدت زمان سفر شما و مقصد سفر شما دارد. کوله پشتی انتخاب باحالی است. حمل و نقل راحت یکی از مزیتهای سفر با کوله پشتی است. با انتخاب کوله پشتی دیگر نیازی نیست در صفهای طولانی پیدا کردن چمدانتان در هواپیما منتظر بمانید.
مشکل خیلی از مردم با کوله پشتی این است که آنها فکر میکنند حمل کردن کوله پشتی باعث آسیب به کمرشان میشود ولی این را نمیدانند که اگر کوله پشتی مناسب با بدن خود را داشته باشید، هیچ گونه آسیبی به شما نخواهد رسید. در هنگام خرید کوله پشتی آنها را شخصا آزمایش کنید تا کوله پشتی مناسب برای بدن خود را پیدا کنید.
احتمالا یک کوله پشتی ۶۵ لیتری به اندازه کافی برای همه وسایل شما جا دارد و همچنین میتوانید راحت با آن پیادهروی کنید.
اگر به جایی سفر میکنید که لباسهای ارزانی دارد نگران اینکه چه لباسی با خود ببرید نباشید. در ادامه به جزئیات لوازم ضروری بانوان برای سفر میپردازیم.
اما در غیر این صورت از این لیستی که در ادامه آوردهایم برای انتخاب لباس کمک بگیرید:
– پنج تا هفت تیشرت و تاپ که به راحتی بتوانید با شلوارهای نازک و یا شوارک خود ست کنید.
– دو تا سه شلوارک با قدهای مختلف. ترجیحا شلوارک جین نباشد. چون اگر آن را بشورید، دیرتر از بقیه لباسها خشک میشود.
– دو پیراهن یا دامن بلند
– دو یا سه تا شوار نخی سبک
– یک دست لباس خواب
– لباس زیر مناسب برای یک هفته
– دو ست مایو و لباس شنا که قابل تعویض باشند.
– دو جفت جوراب ساده و نازک و یک جوراب مناسب کوهنوردی یا پیاده روی
– یک جفت کتونی برای پیاده روی و کوهنوردی
– یک جفت دمپایی یا صندل راحتی
– یک کلاه لبه دار برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و یک عینک آفتابی
– دو تا سه پیراهن آستین بلند
– دو تا سه تیشرت
– دو تا سه پیراهن یا لباس تونیک
– یک دست لباس خواب
البته بسته به مدت زمات سفرتان تعداد هرکدام از موارد بالا میتواند کم با زیاد شود.
لوازم بهداشتی اولیه ضروری بانوان برای سفر:
– یک عدد کیف لوازم بهداشتی
– بطریهای مسافرتی قابل شارژ (شامپو، نرم کننده، ژل شستشوی بدن، صابون صورت)
– مرطوب کننده صورت
– کنترل بارداری برای طول سفر خود
– قرص مسکن
– جعبه کمکهای اولیه مسافرتی
– مسواک، خمیر دندان و نخ دندان
– حداقل یک دئودورانت
– ضد آفتاب
– ناخنگیر، موچین و قیچی
لوازم آرایشی هم به سلیقه خود میتوانید همراه داشته باشید.
اگر به خارج از کشور سفر میکنید به این موضوع دقت کنید که در کوله و کیف دستی همراهتان نباید وسایلی مانند شامپو … باشد و این موارد را حتما در قوانین پروازتان بخوانید.
بعد از تقریبا هشت سال سفر کردن و در جاده بودن، اینها وسایلی هستند که میتوانید بستهبندی کنید و با یک کوله پشتی بزرگ به خود به سفر ببرید. پیشنهاد میکنم آنچه را که فکر میکنید به آن نیاز دارید بنویسید و سپس آن را به دو قسمت تقسیم کنید و چیزهای کم اهمیتتر را با خود حمل نکنید. شما هرگز به اندازهای که فکر می کنید نیاز ندارید. انجام این کار به شما کمک می کند تا سفری سبکتر داشته باشید.
کریستین آدیس متخصص سفرهای انفرادی است. سفرهای ماجراجویانه او الهامبخش زنان زیادی در سراسر دنیا شده. کریستین قبل از اینکه سفربرویحرفهای بشود بانکدار بود. اما تصمیم گرفت تمام داراییهای خودش را بفروشد و در سال 2012 کالیفرنیا را ترک کرد. او الان هشت سال است که سفر میرود و تا به حال به همه قارههای دنیا سفر کرده (به جز قطب جنوب، اما توی لیست مقصدهای سفر بعدیاش هست). او از آن آدمهایی است که همهچیز را امتحان میکند و به همه جا سفر میکنند. میتوانید مقالهها و آثار او را در Be My Travel Muse یا در اینستاگرام و یوتیوب بیابید.
منبع: https://www.nomadicmatt.com/travel-blogs/solo-female-travel-packing-guide/
در فصل بهار و تابستان خیلیها به فکر جنگل نوردی و طبیعتگردی میافتند و کلبه جنگلی اجاره میکنند. کلبههای جنگلی به قولی هم فال هستند و هم تماشا. هم طبیعت زیبا و هم آرامش و سکوت.
اگر قبلا جنگل نوردی اجاره کرده باشید حتما تجربه کردهاید که از هر طرف بیانتها مسیر برای گردش وجود دارد.
جنگلها جان میدهند برای تعطیلات و طبیعت گردی ولی نکاتی هم هست که اگر بهشان توجه نکنید، لذت سفر ممکن است از بین برود.
قبل از هر پیادهروی در جنگل خیلی مهم است که مسیرها را بلد باشید تا خدایناکرده یکدفعه در جنگل گم نشوید. از کارشناسان گردشگری پینورست خواستیم مهمترین نکتههای سلامتی برای یک جنگلگردی لذتبخش را برای ما لیست کنند.
قبل از هر گردش جنگلی لطفا این نکتهها را در نظر داشته باشید.
وسط جنگل نوردی تان اگر خسته شدید و خواستید استراحت کنید حتما باید حواستان باشد که نباید به درختها تکیه داد. برای عکس گرفتن هم همینطور. کلا به درختها تکیه ندهید. خیلی از شاخهها خشک و کهنهاند و یکدفعه ممکن است کار دستتان بدهند.
اگر تنه درخت فرسوده باشد یکدفعه میشکند و زیر درخت گرفتار میشوید. حتماً حواستان باشد که به هیچ وجه به ساقههای سست و پوسیده تکیه ندهید. از زیر شاخههای خشکی که ممکن است روی سرتان بیفتند هم رد نشوید.
حیوانهای جنگل هرچقدر زیبا و باشکوه باشند ولی ممکن است خیلی با شما حال نکنند!
البته حتما این جمله را ملکهی ذهنتان کنید: همهی حیوانها فقط وقتی به انسانها حمله میکنند که احساس خطر کرده باشند.
پس سعی کنید هیچوقت حیوانها را تحریک نکنید. به قولی آسته برو آسته بیا که گربه شاخت نزنه.
مخصوصا اگر حیوانی از بچهاش مراقبت میکند یا حواسش به شکار تازهاش است، اوضاع ممکن است خطرناک شود.
میدانیم که شما خیلی دلرحم هستید ولی اگر به جنگل میروید هیچوقت نباید به حیوانهای زخمی نزدیک شوید. خیلی اوقات این حیوانها شکار یک حیوان دیگر هستند که اصلاً از این حرکت شما خوششان نخواهد آمد. تازه ممکن است خود حیوان زخمی هم از روی ترس و غریزه گازتان بگیرد که اینطوری دوستی شما با حیوانهای جنگل خیلی خالهخرسه میشود.
بگذارید راحتتان کنم؛ اگر کرم و لوسیون دورکننده حشرات نخریدید جاده را برگردید تا به اولین داروخانه برسید. بعید است که پشهها و بقیه حشرات جنگل، خیلی با مهماننوازی با شما رفتار کنند.
نیش و گزش همین حشرهها ممکن است هزار درد و بلا به جان نازنین شما وارد کند. در ضمن خیلی حواستان باشد که موقع راه رفتن زیر پایتان خزندهای را له نکنید. خزندهها معمولا واکنش خوبی به این حرکت نشان نمیدهند.
حتی برای یک پیادهروی چندساعته در جنگل هم با خودتان قمقمه آب ببرید. اصلا روی آب چشمهها و برکههای جنگل حساب باز نکنید.
اگر سختتان است که آب ببرید اقلاً ظرفی برای جوشاندن آب داشته باشید.
لب به میوهها و قارچهای جنگلی که نمیشناسید، نزنید. خیلی از این میوهها و قارچها سمیاند.
اصلا هم تصور نکنید خوردن میوه از روی درخت در جنگل کار درستیست. احتمالش زیاد است که این میوهها هم آلودهی انگلها باشند. پس حتی توی جنگل هم نباید میوه را نشسته خورد.
سعی کنید همراه خودتان چندخوراکی سالم بستهبندیشده و قابل حمل داشته باشید.
اگر جنگل نوردی تان طولانی بود و شب ماندنی شدید، توصیه ما این است که: حتما آتش روشن کنید.
البته فراموش نکنید که وسط شب باید چندباری بیدار شوید یک نگاهی به آتش بیندازید تا خاموش نشده باشد.
اگر آتش روشن میکنید حتما آن را خاموش کنید. بیشتر آتشسوزیهای جنگل حاصل همین سهلانگاری به ظاهر کوچک است. به خصوص در فصلهای خشک و یا در روزهایی که باد میوزد آتش به سرعت فراگیر میشود و ممکن است حتی خود شما در آتش گرفتار شوید.
اگر شب قصد خواب در جنگل را دارید یا چادر مسافرتیتان در فضای باز و خالی برپا کنید یا حتما برایش با شاخ و برگ درختان سرپناهی بسازید تا در صورت سقوط شاخههای درختان بتواند از سقوط مستقیم روی چادرتان جلوگیری کند یا لااقل شدت ضربه به حداقل برسد.
وقتی اهل طبیعتگردی هستید حتما اقامت در کلبههای جنگلی هم دوست دارید و شاید دنبال اجاره یکی از آن ها باشید. برای اینکار میتوانید به سایت پیتورست سر بزنید وکلبه مورد نظرتان را پیدا کنید و از تعرفه اجاره کلبه جنگلی هم باخبر شوید.
اگر برای خواب کمپ میکنید و چادر میزنید از عایق و ضد آب بودن زیرانداز خواب خود مطمئن باشید تا در صورت بارش باران زیرتان خیس نشود.
اکثر حیوانها با بوی آتش میانهی خوبی ندارند. در صورت کمپینگ یک آتش کوچک جلوی چادر یا محل خوابتان راه بیندازید.
یک نکتهی مهم دیگر این است که دور چادرتان باید یک خندق کوچک بکنید تا موقع بارندگی شدید پر آب شود. اینطور حیوانها موقع باران یکدفعه سمت شما نمیآیند.
نکته دیگری که درمورد چادر مسافرتی مناسب اقامت در جنگل باید حواستان باشد این است که چادر را طوری انتخاب کنید که ورودیش خوب بسته شود و حشرات وارد نشوند.
قبلتر گفتیم کنار چادرتان حتما آتش روشن کنید، پس حواستان باشد که چادری که با خود به جنکل میبریددر برابر آتش هم مقاومت داشته باشد.
قبل از شروع جنگل نوردی حتما وسایل ایمنی و کمکهای اولیه را داشته باشید. در بستن کوله پشتی خودتان هم دقت کنید تا اولا بیش از اندازه سنگین نشود ثانیا وسایل را جوری بچینید که به کمر و عضلههای شما خیلی فشار وارد نشود.
رعایت نکردن همین نکته ساده میتواند آسیبهای دائمی و جبران ناپذیری به بدن شما وارد کند از طرفی میتواند باعث شود زمین بخورید و به شدت صدمه ببینید.
تأکید میکنیم حتما وسایل کمکهای اولیه از قبیل چسب ضد حساسیت، چسب زخم، مواد ضد عفونی کننده و شست و شوی زخم، داروهای اولیه، مسکن و … به همراه ببرید.
در سفر و کمپینگ جنگلی و طبیعت گردی حتما لباس و وسایل خواب گرم با خود داشته باشید. به خصوص موقع خواب از کلاه گرم استفاده کنید، این کار علاوه بر این که سر شما را گرم نگه میدارد میتواند از شما در برابر حشراتی که موهای شما را جای امن و راحتی برای لانه گزینی میدانند حفاظت کند.
اگر برای محافظت از سرما میخواهید به آتش اتکا کنید باید بگوییم که به خاطر احتمال خاموش شدن آتش و حتی به خاطر احتمال انتشارش تصمیم خوبی نگرفتهاید.
برای حفظ طبیعت بهتر است از مواد شوینده شیمیایی در جنگل استفاده نکنید، برای جبران این قضیه بهترین پیشنهاد برای شستن ظرفها استفاده از ترکیب نمک و خاکستر است. این ترکیب هم خاصیت چربی زدایی بالایی دارد هم ضد عفونی کننده است.
با کوتاه شدن روزها و سردتر شدن هوا، کمتر کسی دوست دارد از خانه بیرون برود. مطمئناً گشت و گذار در زمستان به راحتی تابستان نیست که کفش های راحت و گشاد را به پا کنید و بیرون بزنید. اما اگر کمی متفاوت تر فکر کنید و نکات کوهنوردی در زمستان را که خدمتتان عرض می کنیم به کار بگیرید، کوهنوردی در سرما واقعاً لذت بخش می شود. کوهنوردی یکی از بهترین و جذاب ترین فعالیت هایی است که می توان در فصول سرد سال به جای لم دادن روی کاناپه و تماشای برنامه های تلویزیونی خسته کننده انجام داد. کوهنوردی با افزایش قدرت و تعادل بدن و بهبود کارکرد عضلات قلب به سلامت جسم کمک می کند. همچنین بیرون رفتن از منزل در هر چهار فصل، بازسازی روحیه و بهبود سلامت روانی را به دنبال دارد. کوهنوردی شما را از شر افسردگی های زمستانی و غم زدگی در کنج خانه های سرد و تاریک نجات می دهد.
حتی اگر کلاً زمستان را دوست ندارید، ما می خواهیم کاری کنیم که با زمستان احساس راحتی کنید و در هر چهار فصل سال از طبیعت لذت ببرید. برای همین یک راهنمای جامع برایتان تهیه کردیم که بدانید چه چیزهایی باید بردارید و چه کارهایی باید بکنید تا ایمنی و آسایش شما حین کوهنوردی تامین شود.
اصول اولیه کوهنوردی زمستانی
کوهنوردی در زمستان بیشتر از هر وقت دیگری به برنامه ریزی نیاز دارد. برای دور ماندن از اتفاقات بد و خطرات احتمالی باید در این فصل بیشتر جانب احتیاط را رعایت کرد. چند نکته بسیار مهم و اساسی که باید در کوهنوردی زمستانی مد نظر داشته باشید را در ادامه می خوانید:
راهکارهایی برای گرم نگه داشتن بدن در کوهنوردی زمستانی
مطمئناً اگر تجهیزات مناسب داشته باشید، از تفریحات زمستانی بیشتر لذت خواهید برد. اما چند راهکار برای گرم نگه داشتن بدن وجود دارد که می تواند موثر واقع شود.
یکی از کارهای مورد علاقه کوهنوردان، پر کردن فلاسک با نوشیدنی های خوشمزه و داغ است تا در سرمای کوهستان از نوشیدن آن لذت ببرند. هات چاکلت، آب سیب داغ، چای و حتی سوپ رقیق برای جرعه جرعه نوشیدن در طول مسیر گزینه های بسیار خوبی هستند. از آشامیدن نوشیدنی های الکلی در هوای سرد خودداری کنید؛ الکل دمای بدن را ناگهان کاهش می دهد.
در برنامه های کوهنوردی زمستانی، از کمل بک با نی عایق شده و یا بطری های مقاوم به دمای محیط استفاده کنید. عایق بودن بطری و کمل بک از یخ زدن آب در دهانه و یا در نی در دمای بسیار پایین جلوگیری می کند. اگر بطری آبی دارید که عایق نیست، آن را در کلاه یا جوراب پشمی بپیچید تا دمای محیط به آن نفوذ نکند.
در روزهای گرم تابستان شما تمام تلاشتان را می کنید که از نور خورشید دور بمانید. در زمستان، این مسئله کاملاً برعکس می شود. هنگام برنامه ریزی برای برنامه کوهنوردی در زمستان، ساعت هایی که خورشید به بالاترین نقطه می رسد را انتخاب کنید. به محض این که خورشید پایین بیاید و پشت تپه ها پنهان شود، دما به طرز قابل توجهی افت پیدا می کند. اگر می خواهید غروب آفتاب را از فراز کوهستان تماشا کنید، توصیه می کنیم زیاد از مسیر اصلی فاصله نگیرید و به اندازه کافی لباس گرم همراه داشته باشید.
بدن برای گرم ماندن در زمستان بیش از هر زمان دیگری کالری می سوزاند. میان وعده های پروتئینی انتخاب کنید که به شما انرژی بدهند. میان وعده هایی که برای کوهنوردی زمستانی انتتخاب می کنید، باید راحت سرو شوند، طوری که برای خوردن میان وعده نیاز به توقف نداشته باشید. درست کردن ساندویچ و دیزاین کردن بشقاب را برای خانه و پیک نیک نگه دارید. اگر مجبور باشید در کوهستان مدت زمانی را برای خوردن میان وعده بایستید، دمای بدن کاهش پیدا می کند و عضلات باید فشار زیادی را به خود تحمیل کنند تا دوباره گرم شوند.
لباس مناسب برای کوهنوردی در زمستان
رمز راحتی در کوهنوردی زمستانی، گرم و خشک نگه داشتن بدن می باشد. اگر هنگام کوهنوردی در زمستان عرق می ریزید، یعنی در لباس پوشیدنتان اشتباه کرده اید. در این شرایط تن و لباستان مرطوب و سرد می شود. در ادامه چند پیشنهاد برای نحوه لباس پوشیدن در کوهنوردی های زمستانی به شما می دهیم.
بالا تنه
وقتی در سرما کوهنوردی می کنید، باید برای گرم نگه داشتن بالا تنه، سه لایه لباس بپوشید:
اگر احساس گرما کردید، یک لایه را در بیاورید تا عرق نکنید. از پوشیدن لباس های نخی و پنبه ای خودداری کنید. لباس های نایلونی رطوبت را جذب می کنند، از خود عبور می دهند و سریع خشک می شوند.
پایین تنه
برای پوشش پایین تنه چند گزینه در اختیار دارید. اگر دمای هوا خیلی پایین باشد و یا برف شدیدی ببارد، باید یک لایه زیرساز و یک لایه ضد آب بر تن کنید. می توانید از شلوار اسکی استفاده کنید و یا زیر شلوارتان لگینگ پشمی و گرم بپوشید تا پاهایتان گرم بماند.
دست ها
همیشه دستکش همراه داشته باشید. وقتی در هوای سرد کوهنوردی می کنید، دستانتان گرم می شوند و در این شرایط یک جفت دستکش سبک ضد آب کفایت می کند.
پاپوش
برای کوهنوردی در برف باید پوتین و بوت به پا کنید. بوت های ضد آب و معمولی کوهنوردی نیاز شما را برطرف می کنند. اما اگر زمان زیادی را در زمستان به کوهنوردی و طبیعت گردی اختصاص می دهید، بیشتر هزینه کنید و یک بوت کاملاً عایق تهیه کنید. بوت های عایق نسبت به بوت های کوهنوردی نرمال خیلی بهتر دما را در خود نگه می دارند؛ خصوصاً اگر از جوراب پشمی استفاده کنید. اگر از میان برف کوبیده نشده عبور می کنید، با پوشیدن ساق بند از ورود برف به داخل کفش جلوگیری کنید. حتماً یک جفت جوراب اضافه در کوله داشته باشید که در صورت خیس شدن جوراب ها سریعاً آنها را عوض کنید.
جلوی هدر رفتن گرما را بگیرید
میزان زیادی از حرارت از بالای سر هدر می رود. علت آن هم این است که معمولاً همه جای بدن به غیر از سر پوشیده می شود و حرارت راهی جز سر و صورت برای فرار پیدا نمی کند. استفاده از کلاه، راهکاری است که برای حفظ حرارت بدن پیشنهاد می شود. حتی اگر اهل کلاه گذاشتن نیستید، یک کلاه بردارید تا در شرایط اضطراری از آن استفاده کنید.
یخ شکن
جدا از گرم و خشک نگه داشتن بدن، برای راحتی و امنیت بیشتر باید لوازم و تجهیزاتی برای خود تدارک ببینید. کوهنوردی در زمستان یعنی رفتن به دل یخ و برف؛ بنابراین باید پا چسبندگی و اصطکاک خوبی با زمین داشته باشد تا سر نخورید. بوت های مخصوص برف و یخ نوردی و یخ شکن گزینه های خوبی برای کوهنوردی در زمستان به شمار می روند.
بعضی از یخ شکن ها میخ های بزرگتری دارند و مقاوم تر هستند که برای کوهنوردی بر روی شل آبه های یخی و سراشیبی لغزنده بسیار ایده آل هستند. یکی از مزیت های یخ شکن این است که هر وقت بخواهید آنها را می بندید و باز می کنید. هر چند بستن یخ شکن باعث سنگین شدن کفش می شود، اما این سنگینی به حدی نیست که آزاردهنده باشد و یا در کوهنوردی شما اخلال ایجاد کند.
کفش های برفی فریمی فلزی هستند که در کفش جا می افتند و برای برف با عمق زیاد مناسب هستند. این کفش ها پهنای بیشتری نسبت به کفش دارند و همین باعث می شود تعادل فرد روی برف بیشتر باشد. بسته به میزان مهارت کوهنورد و عمق برف می توانید از کفش های برفی متنوع و متناسب با وضعیت استفاده کنید.
نکات ایمنی برای کوهنوردی در زمستان
در برنامه های کوهنوردی زمستانی، ایمنی حرف اول را می زند. بالا بودن ایمنی در کوهستان باعث می شود به شما و دوستانتان بیشتر خوش بگذرد و نگرانی هایتان تا حد زیادی کاهش پیدا کند. پس برای حفظ ایمنی و بیشتر لذت بردن از کوهنوردی از دستورات زیر پیروی کنید:
بهمن و ایمنی در کوهستان
بهمن چیزی نیست که فقط در جاهای دورافتاده اتفاق بیفتد و اسکی بازها با آن مواجه شوند. هرکس که در زمستان در مسیر کوهستان قدم می گذارد، باید چیزهایی راجع به بهمن بداند و از وارد شدن به مناطق بهمن گیر خودداری نماید.
قبل از چیدن برنامه، در مورد کوهستانی که انتخاب کرده اید، تحقیق کنید. باید بدانید احتمال ریزش بهمن در آنجا چقدر است و اصلاً بهمن چگونه و چه زمانی اتفاق می افتد. اصولاً بهمن به دو شکل اتفاق می افتد؛ برف پاشیده از هم یا برف های به هم چسبیده تخته ای. بهمن هم با برف خیس و آبدار اتفاق می افتد و هم با برف خشک و پودری. بهمن تخته ای وقتی اتفاق می افتد که یک تخته برف به صورت یکجا سر بخورد و پایین بیفتد.
چهار فاکتور در ریزش بهمن دخیل هستند: تخته برف لغزنده، برف پشته، وجود لایه ای ضعیف در برف پشته و یک محرک. ما بر روی کوهستان و برف کنترل نداریم، اما می توانیم خودمان را کنترل کنیم. بنابراین شما و دوستانتان باید برای دوری از خطرات بهمن نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
سرمازدگی
سرمازدگی هنگامی اتفاق می افتد که حرارت داخلی بدن افت پیدا کند و عملکرد عادی عضلات و مغز مختل شود. سرمازدگی اجازه نمی دهد خوب فکر کنید و شاید به همین دلیل به برگشت فکر نکنید. قبل از رفتن به کوهنوردی زمستانی باید علایم هشداردهنده را بشناسید که اگر دوستتان دچار سرمازدگی شد به سرعت تشخیص دهید.
شرایطی که سرمازدگی در آن اتفاق می افتد:
علایم سرمازدگی: