اکوتور شیراز جوان مجری تورهای : کوهنوردی ،طبیعت گردی ،کمپینگ ، دوچرخه سواری و تورهای اختصاصی
اکوتور شیراز جوان مجری تورهای : کوهنوردی ،طبیعت گردی ،کمپینگ ، دوچرخه سواری و تورهای اختصاصی

اکوتور شیراز جوان مجری تورهای : کوهنوردی ،طبیعت گردی ،کمپینگ ، دوچرخه سواری و تورهای اختصاصی

طبیعت گردی دقیقا چیست؟

سفر راهی عالی برای کاوش در جهان است. با این حال، هزینه‌ها و مشکلات خاص خود را دارد. هرچند طبیعت گردی هم نوعی سفر است، اما از آنجا که تلاش می‌کند تاثیر منفی حداقلی بر محیط‌زیست داشته باشد، محبوبیت بیشتری دارد. در این مقاله قصد داریم از طبیعت‌گردی، مزایا، اهمیت و اثرات آن و تجهیزات لازم برای سفر صحبت کنیم. همچنین سری به چند جای مناسب ایران و جهان برای چنین سفرهایی خواهیم زد، اما در ابتدا تعریفی داشته باشیم از طبیعت گردی و جزئیات آن.


تعریف طبیعت‌گردی چیست؟
طبیعت گردی را می‌توان یکی از روش‌های مختلف سفر تعریف کرد. طبیعت گردی بخشی از حفاظت از محیط زیست و درک نیازهای مردم محلی در منطقه است.
تفاوت اکوتوریسم و طبیعت گردی چیست؟
اکوتوریسم (بوم گردی) سفری مسئولانه با حفظ محیط زیست و احترام به فرهنگ مردم محلی است. اما گردشگری طبیعی فقط به سفر به مکان‌های دیدنی، خصوصا برای لذت از زیبایی طبیعت اشاره دارد. بنابراین تفاوت اساسی بین اکوتوریسم و طبیعت گردی در واقع حفظ طبیعت و منابع طبیعی است.
آیا طبیعت گردی برای روان انسان مفید است؟
طبیعت‌گردی باعث تمدد اعصاب، آرامش فرد، پیشگری و درمان افسردگی و بهبود شرایط جسمی می‌شود.

طبیعت گردی چیست؟

طبیعت گردی را می‌توان یکی از روش‌های مختلف سفر تعریف کرد. شما به عنوان یک گردشگر طبیعت‌گرد، تصمیم می‌گیرید به گونه‌ای سفر کنید که به طبیعت احترام بگذارید و در تخریب آن سهیم نباشید. اگر به طبیعت و گردش در آن علاقه دارید، پس باید برای حفظ این سرمایه خدادادی، تلاش کنیم، نه اینکه به آن آسیب بزنیم.

علاوه‌براین، طبیعت گردی بخشی از حفاظت از محیط زیست و درک نیازهای مردم محلی در منطقه است. بنابراین شما می‌توانید به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کنید. همچنین شامل یادگیری بیشتر درباره تاریخ شهرهای دیگر و حفظ نشانه‌های تاریخی است.

طبیعت گردی صرفا تجربه بازدید از یک مکان نیست. برعکس، این اتفاق زمانی می‌افتد که شما از نظر اجتماعی مسئول فرهنگ و ماهیت مکان بازدید شده باشید. برخی مناطق ذاتا شکننده هستند و هر نوع زباله‌زایی ممکن است عواقب زیادی را به دنبال داشته باشد. با کمال تاسف، فقط محیط زیست است که هزینه‌های هنگفتی را متضرر می‌شود.

تفاوت اکوتوریسم و طبیعت گردی

طبیعت گردی و اکوتوریسم هر دو بازدید از جاذبه‌های طبیعی را شامل می‌شوند، اما از نظر اهداف و فعالیت‌های ارائه شده تفاوت دارند. اکوتوریسم (بوم گردی) سفری مسئولانه با حفظ محیط زیست و احترام به فرهنگ مردم محلی است. اما گردشگری طبیعی فقط به سفر به مکان‌های دیدنی، خصوصا برای لذت از زیبایی طبیعت اشاره دارد. بنابراین تفاوت اساسی بین اکوتوریسم و طبیعت گردی در واقع حفظ طبیعت و منابع طبیعی است. پس چه بهتر که فقط به جای طبیعت گردی، بوم گردی کنید تا این نعمت خداوند را بدون آسیب نگه دارید.

اهمیت طبیعت گردی

وقتی به لذت‌های ماجراجویی در سفر فکر کنید، اغلب سفرهای هیجان‌انگیز به مکان‌های زیبا و مناسب به ذهنتان خواهد آمد. غذاهای بی‌نظیری که در خانه نمی‌یابید و دیدار با افرادی بسیار متفاوت از آنها که به دیدنشان عادت کرده‌اید.

طبیعت گردی به شما این امکان را می‌دهد کنار یادگیری حقایق درباره مکان‌های مختلف، کارهای دیگری هم انجام دهید. برای مثال اجازه می‌دهد تا خود را در فرهنگ و سبک زندگی دیگران غوطه‌ور کنید. این امر می‌تواند تاثیرات ماندگاری بر جای بگذارد که فراموش‌نشدنی هستند.

مزایای طبیعت گردی

طبیعت گردی می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از مردم منفعت داشته باشد. در این بخش بعضی از مزایای آن‌ را مطرح کرده‌ایم.

  • طبیعت گردی و ​​محیط زیست

اکوتوریسم به محافظت از زیستگاه‌های طبیعی و محیط‌های بکر کمک می‌کند. ثروت کشورهای فقیر غالبا در منابع طبیعی مانند جنگل‌ها، مواد معدنی و زمین‌های مناسب کشاورزی، گره خورده است. بهره‌برداری از این منابع اغلب به معنای تغییر یا تخریب زیستگاه‌های حیات وحش و مناظر طبیعی زیبا است. اکوتوریسم به کشورها و جوامع اجازه می‌دهد بدون آسیب به محیط زیست، اقتصاد خود را بسازند. این بدان معناست که حیات وحش محلی می‌تواند رشد کند و بازدید کنندگان می‌توانند از مقاصد دست‌نخورده و بکر آن لذت ببرند.

  • مزایای اقتصادی طبیعت گردی

مشاغل محلی تنها یکی از مزایای اقتصادی طبیعت گردی است. تعداد زیادی از مردم در مناطق گردشگری به طور مستقیم یا غیرمستقیم در بخش گردشگری کار می‌کنند. هزینه‌های شما، برای آن‌ها شغل فراهم کرده و به رهایی مردم از فقر کمک می‌کند.

درآمد مازاد به کارگران یا اعضای خانواده آن‌ها این امکان را می‌دهد که با خرید کالاهای محلی و پرداخت هزینه مراقبت از کودکان و سایر خدمات، مشاغل کوچک راه‌اندازی کنند یا پول را به اعضای دیگر جامعه منتقل کنند. شرکت‌های اکوتوریسم نیز می‌توانند با آموزش مهارت‌های مفید به اقتصاد جامعه کمک کنند.

  • طبیعت گردی و مسافران

مزایایی که اکوتوریسم به مسافران ارائه می‌دهد شخصی است، اما تاثیرات آن گسترده است. با بازدید از مناطق با زیبایی طبیعی خیره‌کننده، دیدن حیوانات در زیستگاه‌های بومی خود و ملاقات با اعضای جوامع محلی، مسافران می‌توانند آگاهی خود را درباره اهمیت صرفه‌جویی در منابع و جلوگیری از هدر آن افزایش دهند.

همچنین جوامع و فرهنگ‌های محلی را به روشی می‌شناسید که هرگز از بالکن هتل مجلل خود متوجه آنها نخواهید شد. با تعامل با مردم محلی، شما درباره نحوه زندگی آنها اطلاعات کسب می‌کنید و آنها نیز درباره شما یاد می‌گیرند، خواه سلیقه موسیقی باشد یا ترجیحات غذایی، شباهت‌ها و تفاوت‌های ساده روزمره و… . گردشگران طبیعت گردی هنگام بازگشت به خانه، این پیام را به خانواده‌ها، دوستان و همکاران خود می‌رسانند.

وسایل و لوازم مورد نیاز برای طبیعت گردی

در اینجا لیستی از مواردی که ممکن است برای سفر به آنها نیاز داشته باشید آورده شده است. نیازی به جمع‌آوری همه موارد ذکر شده نیست. فقط موارد ضروری خود را بردارید. این لیست فقط برای کمک حافظه شما است. لطفا سعی کنید استفاده از پلاستیک یک‌بار مصرف را به حداقل برسانید. با این کار به طبیعت کمک خواهید کرد.

‌لوازم موردنیاز پناه‌گاه و خواب

لوازم شخصی موردنیاز

لوازم مورد نیاز برای پخت‌وپزلباس‌های موردنیاز
چا در مسافرتی

پارچه برای زیرانداز

سایه‌بان، طناب، میله

چکش

حصیر برای ورودی چادر

جارو خاک‌انداز

کیسه خواب

ملحفه، پتو

تشک بادی، برزنت

بالشت خواب

جعبه کمک‌های اولیه

چراغ قوه

قطب‌نما

حوله و پارچه

صابون و شامپو

مسواک و خمیر دندان

خوشبو کننده

برس و شانه

محصولات زنانه

دستمال توالت

داروهای شخصی

دوربین عکاسی

دوربین دو چشمی

بطری آب

یخ و یخدان

اجاق گاز با سوخت

کبریت و فندک

زغال سنگ و هیزم

کباب پز

بشقاب و کاسه

ظروف پلاستیکی

فویل آلومینیوم

کیسه‌های زباله

مایع ظرفشویی

روغن پخت و پز

ظروف نگهداری مواد غذایی

قابلمه و ماهیتابه‌های درب‌دار

وسایل آشپزی، کفگیر، چاقو، قاشق، درب بازکن بطری

سیخ کباب

میز تاشو

لیوان یا لیوان کاغذی

ادویه‌جات، شکر، چاشنی‌ها

انواع کنسروها

میوه خشک

انواع شکلات

کفش یا چکمه

شلوار وکمربند

شلوارک و تیشرت

لباس راحتی

جوراب

کلاه و هدبند

ژاکت

لباس زیر

پوشش بارانی

مایو و حوله شنا

پودر و لوازم لباسشویی

 

انواع روشهای حمل‌ونقل در سفرهای طبیعت گردی

به عنوان یک قانون کلی، برای سفرهای کوتاه مدت، سفر با اتوبوس یا قطار معمولا بهترین گزینه است. در مقابل بدترین انتخاب هواپیما و اتومبیل است، به ویژه وقتی ماشین فقط یک سرنشین داشته باشد.

از طرفی برای مسافرت‌های طولانی، هواپیما بهترین گزینه است، اما باید سعی کنید پرواز مستقیم داشته باشید. اگر تصمیم دارید پروازهای خود را کاهش دهید، به جای انتخاب مقصد با مسافت طولانی، در بین راه، مقصدهای دیگری نیز انتخاب کنید و در هر مقصد استراحت داشته باشید. به این ترتیب می‌توانید با اتوبوس یا قطار سفر کنید و از مسافت طولانی مقصد اصلی خسته نشوید.

وقتی به مقصد رسیدید، گزینه‌های کم هزینه برای تردد بهتر است. به جای اینکه هر بار تاکسی بگیرید، وسایل حمل‌ونقل عمومی را انتخاب کنید. وسایل نقلیه عمومی، کلید حرکت گردشگران هستند. حمل‌ونقل عمومی محلی مانند تراموا، مترو و قطارها مطمئنا تاثیر آلودگی کمی دارند؛ اما همیشه قادر به پوشش کل منطقه موردعلاقه بازدید کنندگان نیستند. حتی می‌توانید دوچرخه اجاره کنید یا در صورت امکان، با پیاده‌روی از مکانی به مکان دیگر بروید.

متروهای زیرزمینی که از محدوده مراکز تاریخی عبور می‌کنند، باعث ارتعاشاتی می‌شوند که می‌تواند به آثار تاریخی آسیب برساند. بنابراین حتی اگر از نظر آلودگی محیط‌زیست خطری نداشته باشد، متاسفانه با گذشت زمان خطر و خسارات قابل‌توجهی به میراث با ارزش تاریخی، هنری و فرهنگی وارد می‌آورد.

اثرات طبیعت گردی

یکی از بزرگ‌ترین لذت‌های سفر، تجربه زیبایی بی‌نظیر محیط‌های طبیعی در سراسر جهان است. متاسفانه وقتی ترافیک گردشگران در مناطق شکننده و حساس زیاد شود، می‌تواند بر اکوسیستم تاثیر منفی بگذارد. در تورهای طبیعت گردی بازدیدکنندگان می‌توانند ضمن ارتقا سطح حفاظت از محیط‌های در معرض خطر، تجربه کسب کنند و از سفر لذت ببرند. با این حال، این بخش از سفر هر دو اثر منفی و مثبت را دارد.

  • تاثیرات مثبت

ایده اصلی طبیعت گردی آموزش گردشگران در زمینه اقدامات حفاظتی و تحقیقاتی در مناطق شکننده طبیعی است؛ در عین حال به مسافران فرصت می‌دهد این مناطق را به گونه‌ای دیگر تجربه کنند. در حالت ایده آل، تلاش‌ها هم برای مسافران مفید است و هم برای محیط‌هایی که بازدید می‌کنند. بخشی از هزینه‌هایی که برای اکوتوریسم می‌رود نیز صرف تلاش‌های حفاظتی، مانند جمع‌آوری مجدد گونه‌های در معرض خطر و جنگل‌کاری می‌شود.

  • تاثیرات منفی

گردشگری حتی در تلاش‌های طبیعت گردی نیز به ناچار منجر به توسعه می‌شود. وقتی مناطق طبیعی در صنعت مسافرت محبوب می‌شوند، معمولا به هتل‌ها، کاوش‌ها و سایر فعالیت‌های صنعت توریست تبدیل می‌شوند. این فعالیت‌ها گاهی اوقات گروه‌های بومی و مردم محلی را از وطن خود آواره می‌کند. این امر نه تنها به سلامت آن جوامع محلی آسیب می‌زند، بلکه اعضای آن را نیز از بهرمندی مزایای اقتصادی صنعت در حال رشد جهانگردی باز می‌دارد.

علاوه بر تأثیرات بالقوه اکوتوریسم بر مردم محلی، این صنعت می‌تواند به حیوانات اطراف نیز خسارت وارد کند. هرچند بوم گردی برای آموزش گردشگران و ترویج حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی صورت می‌گیرد، اما برای برخی از گونه‌ها، افزایش حضور انسان‌ها به طور پیش فرض ممکن است بر رفتارهای طبیعی آنها تاثیر منفی بگذارد. همچنین افزایش ترافیک تردد انسان‌ها می‌تواند کیفیت خاک و زندگی گیاهان را به طور کلی تحت‌تاثیر قرار دهد و به اکوسیستم کلی منطقه آسیب برساند.

بسیاری از سازمان‌های مسافرتی، برنامه‌های طبیعت گردی معرفی می‌کنند که در واقع سازگار با محیط زیست نیستند. این سازمان‌ها می‌دانند که محبوبیت اکوتوریسم در حال افزایش است، پس تورهایی تحت عنوان طبیعت گردی ارائه می‌دهند، اما در واقع اقدامات دوستدار محیط‌زیست را نادیده می‌گیرند. به همین دلیل، مهم است که تور طبیعت گردی خود را از کدام سازمان رزرو کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد